'Doorselecteren gaat verder bij Ajax: bod uit Mexico op overbodige verdediger'

'Doorselecteren gaat verder bij Ajax: bod uit Mexico op overbodige verdediger'

17-12-2022 20:26
53

Ajax neemt mogelijk spoedig afscheid van Lisandro Magallán. De 29-jarige Argentijn is al enige tijd overbodig bij de Amsterdammers, die een bod hebben ontvangen van het Mexicaanse Club León. Dat meldt onder meer SoyFiera.

Magallán kwam in januari 2019 voor negen miljoen euro over van Boca Juniors, maar indruk wist hij nooit te maken bij Ajax. De Nederlandse kampioen verhuurde hem de afgelopen jaren aan Alavés, Crotone en Anderlecht. Geen van die clubs besloot gebruik te maken van een optie tot koop. Het voorbije halfjaar bracht de mandekker daardoor weer bij Ajax door, maar hij kwam niet verder dan twee korte invalbeurten in de Eredivisie.

Magallán heeft al enige tijd geen perspectief meer in de Johan Cruijff Arena. Trainer Alfred Schreuder nam hem ook niet mee op trainingskamp naar Marbella. Nu lijkt definitief een einde te kunnen komen aan het ongelukkige huwelijk. Volgens SoyFiera en de toonaangevende Argentijnse journalist César Luis Merlo is Club León in de race. De Mexicaanse club deed al een voorstel, dat Magallán momenteel in beraad heeft.