'Southgate hakt knoop door en gaat verder als bondscoach van Engeland'

'Southgate hakt knoop door en gaat verder als bondscoach van Engeland'

17-12-2022 21:25
12

Gareth Southgate blijft aan als bondscoach van Engeland. Dat meldt The Times zaterdagavond. De 52-jarige oefenmeester twijfelde na de WK-uitschakeling nog openlijk over zijn toekomst.

The Three Lions sneuvelden in de kwartfinale in Qatar na een 2-1 nederlaag tegen Frankrijk. De Engelse voetbalbond FA gaf desondanks al snel aan verder te willen met Southgate, maar de 57-voudig international hield een slag om de arm. "We hebben tot nu toe na elk toernooi met elkaar gesproken en de situatie beoordeeld. Dat heeft tijd nodig. Daarna kan iedereen de juiste beslissing nemen."

Southgate ziet nu dus voldoende perspectief om verder te gaan, weet The Times. Hij staat sinds 2016 aan het roer bij Engeland. De voormalig verdediger leidde zijn team op het WK 2018 naar de halve finale en bereikte vorig jaar op het EK de finale, waarin Italië te sterk was. Hoewel de Engelsen in Qatar al eerder werden uitgeschakeld, was er na het duel met Frankrijk het nodige optimisme. The Three Lions konden zich uitstekend meten met de regereld wereldkampioen. In Engeland wordt de komende jaren bovendien veel verwacht van toptalenten als Jude Bellingham en Phil Foden.