Emotionele Dalic draagt medaille op aan voorganger: 'Baas, deze is voor jou'

Emotionele Dalic draagt medaille op aan voorganger: 'Baas, deze is voor jou'

18-12-2022 07:38 Laatste update: 12:32
30

Zlatko Dalic heeft zijn bronzen medaille opgedragen aan voorganger Ciro Blazevic. De voormalig bondscoach van de Kroaten, die het land in 1998 ook naar een derde plek leidde, is ernstig ziek.

Na de 2-1 overwinning op Marokko had Dalic eerst complimenten over voor zijn spelers. 'Dit is een bronzen medaille met een gouden glans. Dit is fantastisch. Deze medaille is voor alle Kroaten en iedereen die ons over de hele wereld steunt. Op twee WK’s achter elkaar een medaille pakken, dat is ongelooflijk. Deze spelers hebben dit echt verdiend', aldus de oefenmeester in gesprek met 24sata.

Vervolgens richt hij zich tot de inmiddels 87-jarige Blazevic. 'Ik wil deze medaille opdragen aan één man: Ciro Blazevic. Baas, deze is voor jou. Ik kan nog wel vijf medailles winnen, maar jij blijft de trainer aller trainers voor mij.' Blazevic strandde in 1998 met Kroatië in de halve finale tegen Frankrijk. In de troostfinale was Oranje de tegenstander. De Kroaten wonnen, ondanks een doelpunt van Boudewijn Zenden, met 1-2.