'Kreeg berichten van Argentijnse en Poolse media, hoe komen ze aan mijn nummer?'

'Kreeg berichten van Argentijnse en Poolse media, hoe komen ze aan mijn nummer?'

20-12-2022 08:05 Laatste update: 08:23
8

Nordin Amrabat noemt het WK in Qatar voor Marokko een 'gekkenhuis'. De 35-jarige aanvaller speelde weliswaar niet mee, maar was wel blikvanger voor de media. 

Amrabat speelt bij AEK Athene en kreeg van zijn trainer permissie om voor de WK-wedstrijden van Marokko op en neer te pendelen. "Het was een gekkenhuis. Je wil niet weten hoeveel aanvragen ik heb gehad voor kaarten voor de wedstrijden, haha", laat hij optekenen door Voetbal International. "Ik kreeg berichten van Argentijnse, Italiaanse en zelfs Poolse media. Hoe komen ze toch aan mijn nummer? Ik denk dat ik na het WK een nieuwe neem, haha. Het was niet normaal."

Naast supporter was Amrabat ook voor zijn broertje, Sofyan Amrabat, in Qatar. De 26-jarige WK-revelatie was tot de O15 actief in de jeugdelftallen van Oranje, maar koos voor Marokko. "Wij hebben hem helemaal vrijgelaten in zijn keuze", zegt de oudste Amrabat namens de familie. "De aantrekkingskracht is enorm, ook door social media. Je krijgt alles mee. Tien jaar geleden zag je niet hoe erg het voetbal leeft in Marokko."

"Nu krijg je liefde, berichten, zie je dansende supporters en huilende opa's en oma's van tachtig jaar, omdat Marokko heeft gewonnen", vervolgt Amrabat. "Die kunnen amper staan, maar doen dat toch om te juichen. Zelfs de koning ging de straat op. Dat soort dingen krijg je mee. Dat geeft kippenvel. Natuurlijk helpt dat jongens om te kiezen voor Marokko."