Van Gaal doet nieuw boekje open over toekomst: 'Als ze mij bellen, luister ik'

Van Gaal doet nieuw boekje open over toekomst: 'Als ze mij bellen, luister ik'

20-12-2022 19:56
48

Louis van Gaal is na het WK met Oranje officieel met pensioen, maar voor een aanbieding van de Portugese voetbalbond zou hij wel openstaan. Eerder zei de Amsterdammer al iets soortgelijks over België.

De 71-jarige Van Gaal strandde met Oranje in de kwartfinale op het WK in Qatar, waardoor zijn trainersloopbaan er officieel gezien op zit. Tijdens het toernooi liet Van Gaal echter al doorschemeren dat hij wel bondscoach van België wil worden. Nu vertelt de voormalig bondscoach bij 3FM Serious Request dat de Portugese bond hem ook mag bellen. "Ik ben weer met pensioen, maar als ze mij bellen, dan ga ik luisteren. Meer dan dit kan ik niet zeggen."

Van Gaal ontkent echter dat hij flirt met België en Portugal. "Ik heb niet geflirt met België, er werden namelijk vragen over gesteld. Daar kan ik niks aan doen, ik moet daar antwoord op geven. En met Portugal ben ik ook niet aan het flirten." Daarna ging het gesprek uiteraard over Serious Request, waar Van Gaal duizend euro aan doneerde.

Zowel België als Portugal moet in de komende periode op zoek naar een nieuwe bondscoach. Roberto Martínez en Fernando Santos boekten in het verleden successen met de twee landen, maar ze zijn allebei vertrokken. In de komende periode zal ongetwijfeld duidelijk worden of Van Gaal echt mag hopen op een klus als bondscoach bij België of Portugal.