Helmond Sport moet vrezen voor puntenmindering door missende hoofdtrainer

Helmond Sport moet vrezen voor puntenmindering door missende hoofdtrainer

20-12-2022 23:28
18

De kans bestaat dat Helmond Sport een puntenstraf krijgt voor het ontbreken van een gecertificeerde hoofdtrainer, meldt De Telegraaf. De interim-trainer die de Brabantse club aanstelde beschikt namelijk niet over de juiste papieren.

In oktober nam de club afscheid van Sven Swinnen als trainer, maar sindsdien werd er nog geen nieuwe trainer aangesteld. Interim-trainer Tim Bakens beschikt dus niet over de juiste papieren, waardoor er al een boete van vijfduizend euro aan de club werd opgelegd. Die dwangsom kreeg Helmond Sport na het verstrijken van de eerste termijn en voor het verstrijken van de tweede termijn zou de club een vorm van puntenaftrek moeten krijgen.

De licentiecommissie zal nu moeten beslissen of de club ook daadwerkelijk deze straf zal krijgen. Helmond Sport zegt namelijk dat er vertraging opgetreden is door het aanstellen van Jurgen Streppel. Hij werd als trainer weggehaald bij Roda JC, maar werd in Helmond aangesteld als technisch directeur.

Tegelijkertijd heeft Helmond Sport laten weten dat de club Bob Peeters op het oog heeft als nieuwe trainer. De oefenmeester was vorig seizoen werkzaam bij TOP Oss, maar zit nu alweer een tijdje zonder club.