'Voormalig PSV'er Locadia vlucht uit Iran na oproep Nederlandse overheid'

'Voormalig PSV'er Locadia vlucht uit Iran na oproep Nederlandse overheid'

21-12-2022 12:53 Laatste update: 12:58
85

Jurgen Locadia is vertrokken uit Iran. De oud-aanvaller van PSV is Iran ontvlucht met zijn familie wegens veiligheidsredenen. De situatie in Iran is grimmig, waardoor Locadia zich niet meer veilig voelt.

Dat meldt de televisiezender Iran International. Volgens het medium begon Locadia zich zorgen te maken nadat de Nederlandse overheid een oproep had gedaan aan zijn burgers om het land te verlaten. Eerder maakte zijn club bekend het land vanwege gezondheidsproblemen van zijn vrouw had verlaten, dat blijkt niet waar.

Ploeggenoten van Persepolis FC probeerden hem nog te overtuigen om te blijven, maar dat vatte hij op als een signaal om zo snel mogelijk weg te gaan, schijnt. Sinds het begin van de landelijke protesten in Iran in de afgelopen drie maanden, adviseerden ook andere Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk en België hun burgers om zo snel mogelijk te vertrekken. 

Aanleiding voor de grootschalige protesten is onder anderen de dood van de 22-jarige Mahsa Amini, die door de Iraanse politie opgepakt, omdat ze haar hoofddoek niet op de goede manier zou hebben gedragen.