Heracles slaat slag en haalt winterse versterking transfervrij op

Heracles slaat slag en haalt winterse versterking transfervrij op

21-12-2022 14:57 Laatste update: 15:51
27

Heracles Almelo heeft de eerste winterversterking gestrikt. De 21-jarige centrumverdediger Sava Cestić komt transfervrij over van HNK Rijeka. Cestić tekent een contract tot medio 2026.

Cestić is in zijn nopjes met de deal. "Ik ben al langer in contact met Heracles Almelo en ik ben blij om hier nu te zijn. Nederland is een land dat mij trekt door zowel de mensen als het voetbal dat hier wordt gespeeld. Ik hoop dat ik een mooie tijd tegemoet ga met alle mensen hier in Almelo", zegt de Serviër, die geboren is in Duitsland, op de clubwebsite

Ook technisch directeur Nico Jan Hoogma is trots. "Sava is een buitenkans die nu voorbijkomt en ik ben blij dat wij ons hebben kunnen verzekeren van zijn komst. Vanaf 2019 staat hij bij onze scouting op de radar en houden wij zijn ontwikkeling in de gaten. Hij debuteerde bij FC Koln in de Bundesliga en maakte ook al zijn debuut voor de Servische nationale ploeg in de wedstrijden tegen Jamaica en Japan. Sava is een jonge speler met veel potentie en beschikt al over de nodige ervaring", besluit hij.

In totaal speelde Čestić elf wedstrijden in de Bundesliga. Bij Rijeka kwam hij tot acht competitieduels.