'Ajax krijgt onverwachts nieuws: Monaco wil Huntelaar weghalen uit Amsterdam'

'Ajax krijgt onverwachts nieuws: Monaco wil Huntelaar weghalen uit Amsterdam'

21-12-2022 16:49 Laatste update: 17:19
165

Klaas-Jan Huntelaar is benaderd door AS Monaco om technisch directeur te worden. De rechterhand van technisch manager Gerry Hamstra kan bij de Franse club Laurence Stewart opvolgen.

Met dat nieuws komt De Telegraaf naar buiten. Stewart gaat naar Chelsea en dus zijn de Fransen op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Het is nog niet bekend of Huntelaar open staat voor een overstap.

Het is ook onbekend of Monaco Huntelaar als topprioriteit ziet of dat er nog andere gegadigden zijn, maar het contact is gelegd. Bij Ajax is hij samen met Gerry Hamstra, Edwin van der Sar en Susan Lenderink verantwoordelijk voor het aankoopbeleid. 

Bij Ajax weet Huntelaar niet helemaal waar hij aan toe is. Momenteel mag hij samen met Gerry Hamstra het technische beleid voeren, maar de Amsterdammers willen een nieuwe technisch directeur aanstellen. Daardoor zou een stap naar Monaco ook interessant kunnen zijn voor Huntelaar.

Huntelaar zette in 2021 een punt achter zijn voetbalcarrière. Bij Ajax liep hij een stage onder toenmalig directeur voetbalzaken Marc Overmars. Uiteindelijk kreeg hij een officiële functie binnen de club. 

AS Monaco staat zesde in Ligue 1 en werd in 2017 nog verrassend kampioen. Als Huntelaar daadwerkelijk de nieuwe technisch directeur van Monaco wordt, heeft hij grote schoenen te vullen. Kylian Mbappé brak bij Monaco door en werd voor 120 miljoen euro verkocht. Ook Thomas Lemar, Aurélien Tchouaméni, James Rodríguez, Fabinho, Bernardo Silva en Youri Tielemans werden voor duizelingwekkende bedragen verkocht.