'Was heel simpel: als Timber zou blijven, was het beter om weg te gaan bij Ajax'

'Was heel simpel: als Timber zou blijven, was het beter om weg te gaan bij Ajax'

21-12-2022 19:25
29

Perr Schuurs is 'heel blij' met zijn keuze om Ajax te verruilen voor Torino. De verdediger voelt zich thuis in Italië, terwijl hij in Amsterdam worstelde met zijn schaarse speelminuten. Schuurs geeft ook toe dat hij van plan was om na zijn Ajax-periode te verkassen naar de Bundesliga.

"Inmiddels durf ik wel te zeggen dat ik heel blij ben met mijn keuze", vertelt Schuurs in een uitgebreid gesprek met Voetbal International. Afgelopen zomer liet hij Ajax na vier jaar achter zich. Torino betaalde negen miljoen, wat nog flink kan oplopen. "Ik voel me hier al ontzettend thuis. Ik heb vier fantastische jaren gehad bij Ajax. Maar ik ben 23 jaar en wil wekelijks spelen. Uiteindelijk was het heel simpel: als Jurriën (Timber, red.) zou blijven, was het beter om te vertrekken."

"Wel heb ik nog goede gesprekken met Alfred (Schreuder, red.) gevoerd. Hij wilde me er héél graag bij houden en beloofde veel speelminuten. Ik heb je zeker nodig, zei hij. Dat heb ik de laatste jaren natuurlijk vaker gehoord. (...) Op een zeker moment begon het te knagen, ik raakte steeds vaker wat geïrriteerd. Ik heb de gewoonte om na elke afsluitende training even met mijn vader te bellen. Toen ik nog bij Fortuna speelde, zei hij: Morgen lekker spelen! In mijn tijd bij Ajax vroeg hij alleen: Morgen basis…? Dat vertelt eigenlijk het complete verhaal. Sinds ik in Italië speel, heb ik die vraag eigenlijk nooit meer gehad."

Er waren echter meer clubs die jaagden op de handtekening van Schuurs. "Er waren ook topclubs geïnteresseerd, dat zal ik niet ontkennen. Maar zoals ik zei: ik wilde zoveel mogelijk spelen. Anders was ik wel bij Ajax gebleven. Oorspronkelijk was het idee om op een dag van Nederland naar Duitsland te gaan. De Bundesliga is geweldig en ik spreek de taal. Bovendien weet iedereen dat ik een familiemens ben. Limburg is dan niet zo ver. Maar het verhaal van Torino gaf de doorslag. Ze zien mogelijkheden voor mij om een nog completere verdediger te worden en op een dag de stap naar de absolute top te maken."