WK-gangers helpen Ten Hag naar kwartfinale League Cup na zakelijke overwinning

21-12-2022 22:51
31

Erik ten Hag heeft met zijn ploeg Manchester United de kwartfinale van de League Cup bereikt. In het eerste officiële duel na de WK-break werd er met 2-0 gewonnen van Burnley. Marcus Rashford en Christian Eriksen waren de doelpuntenmakers.

Ten Hag liet één Nederlander in de basiself beginnen. Tyrell Malacia kreeg de voorkeur boven Engelsman Luke Shaw. Naast Malacia stelde de oefenmeester nog vier WK-gangers op. Casemiro, Bruno Fernandes, Rashford en Eriksen mochten allemaal vanaf de aftrap beginnen. Alejandro Garnacho startte als linksbuiten. Zijn thuisland Argentinië werd wereldkampioen in Qatar, maar de jongeling werd niet geselecteerd voor het WK.

De openingsfase werd getekend door een hoog baltempo van beide ploegen en het sterke spel van bezoeker Burnley. Een druk coachende Ten Hag zag uiteindelijk zijn team de wedstrijd steeds meer in handen krijgen, waardoor de eerste kansen vielen. Uiteindelijk duurde het 25 minuten totdat het eerste doelpunt viel. Rechtsback Aaron Wan-Bissaka gaf met een mooie crosspass de assist op een vrijstaande Eriksen. De Deen kon daarmee de openingsgoal binnen schuiven.

Vlak voor rust kreeg Burnley steeds meer kansen op de gelijkmaker en na de onderbreking ging de ploeg van trainer Vincent Kompany daar rustig mee door. Alleen was het Manchester United dat in minuut 57 de score juist verdubbelde. Rashford maakte na een heerlijke solo de bal ijskoud af en hielp daarmee zijn ploeg elf dagen na zijn WK-uitschakeling tegen Frankrijk. Tot het eind bleef het nog kansen regenen voor Burnley, maar scoren deden ze niet meer. Na een goed duel druipt de ploeg van Kompany af en gaat het team van Ten Hag naar de kwartfinale van de League Cup.