Droevig nieuws uit Brazilië: Pelé ziet ziekte weer verergeren

Droevig nieuws uit Brazilië: Pelé ziet ziekte weer verergeren

21-12-2022 23:12 Laatste update: 23:18
19

De gezondheid van de Braziliaanse voetballegende Pelé is weer achteruit aan het gaan. De 82-jarige oud-topvoetballer kampt al lange tijd met darmkanker en ligt sinds weken in het ziekenhuis.

Het ziekenhuis waar Pelé al een tijdje ligt heeft woensdag bekendgemaakt dat de darmkanker van de voetballegende weer erger is geworden. Voornamelijk problemen aan zijn nier en hart zouden de oorzaak zijn. De Braziliaan zit al een lange tijd met gezondheidsproblemen. Zo was hij in 2016 niet bij de Olympische Spelen in Brazilië en moest hij ook het WK aan zich voorbij laten gaan. De Brazilianen staken in Qatar het voetbalicoon wel een hart onder de riem met een mooi spandoek na de gewonnen wedstrijd tegen Zuid-Korea. 

Eerder gingen er verschillende verhalen aangaande de gezondheid van Pelé. Zo wordt in Braziliaanse media gezegd dat hij uitzaaiingen heeft over zijn hele lichaam. Ook werd gezegd dat de chemotherapie niet zou aanslaan bij Pelé, maar dat werd door zijn twee dochters dan weer ontkracht. Eind november werd de Braziliaanse voetballegende opgenomen in het ziekenhuis.