Ten Hag geeft kort, maar krachtig antwoord op vraag over Sancho

Ten Hag geeft kort, maar krachtig antwoord op vraag over Sancho

22-12-2022 11:00
6

Erik ten Hag kan niets zeggen over de terugkeer van Jadon Sancho bij Manchester United. De Engelse aanvaller traint momenteel apart omdat hij zowel fysiek als mentaal stappen moet zetten, vertelde Ten Hag al eerder.

Na de League Cup-wedstrijd tegen Burnley werd Ten Hag gevraagd naar Sancho. Of hij nog updates had? "Nee", was het kort maar krachtige antwoord. "Niets dat je ons kunt vertellen? Geen tijdsperiode?", vroeg de verslagger van Sky Sports Ten Hag, die wederom kort was: "Nee."

Tijdens het WK in Qatar trainde Sancho op een bijveld in Nederland. "Soms zijn er omstandigheden met conditie en humeur", vertelde Ten Hag vorige week al aan de BBC. "Hij was niet in de juiste status of conditie. Ik heb meerdere gesprekken gehad met Jadon. Hij staat op een fysiek programma en ons doel is om hem zo snel mogelijk terug te krijgen, maar ik kan geen prognose geven van wanneer dat zal zijn."

"Als je het niet week na week laat zien, kun je uit de ploeg vallen, en dat is wat er is gebeurd", vervolgde Ten Hag. "Toen de competitie begon speelde hij een paar goede wedstrijden, maar daarna zagen we een daling in niveau. Soms weet je niet waarom of wat de oorzaak is. Meestal komt het langzaam. Eerst observeer je, maar de statistieken ondersteunen het. In het begin van het seizoen had hij goals en assists, maar zijn sleutelmomenten en acties werden steeds minder. Het is een combinatie van fysiek maar ook mentaal. We proberen hem te onderzoeken en terug te krijgen."