Nederlands Toulouse-duo bijna transfervrij: 'Package deal zou echt top zijn'

Nederlands Toulouse-duo bijna transfervrij: 'Package deal zou echt top zijn'

22-12-2022 17:56 Laatste update: 18:39
17

Branco van den Boomen en Stijn Spierings houden zich na de promotie van Toulouse opvallend goed staande in de Ligue 1. Inmiddels wordt al gesproken over een volgende stap voor het Nederlandse duo, maar Van den Boomen was aanvankelijk niet zo zeker dat hij het niveau aankon.

"In het begin twijfel je wel of je het aankan. Ik was daar wel wat terughoudend in. Het niveau was nieuw, ik had ook nauwelijks Eredivisie gespeeld. Ik was nieuwsgierig en ook wat onzeker. Het voelt toch als opnieuw bewijzen. Niemand had ons ooit gezien in de Ligue 1", zegt Van den Boomen tegen Voetbal International.

Ook op het hoogste niveau in Frankrijk blikt de Brabantse stilist echter uit met zijn passjes en traptechniek, terwijl Spierings hem aanvult als hard werkende nummer zes. De twee hebben een klik, waardoor VI de vraag stelt of ze niet samen een vervolgstap willen maken. "Onze contracten lopen aan het einde van het seizoen af", bevestigt Spierings. "Een package deal zou echt top zijn. We weten hoe we samen kunnen spelen. Als je elkaar snapt is voetbal veel makkelijker."

Vooral voor Van den Boomen lijkt de nodige interesse te zijn, maar hij is daar niet mee bezig. "Het is ook onze laconieke houding, die niet altijd meewerkt. Clubs kijken toch naar resultaat en cijfers. Ik geef vaak een pass tussen drie man door, dat heeft net zoveel effect als drie man passeren. Ik snap wel dat scouts eerder naar andere spelers kijken."

De oud-speler van FC Eindhoven en sc Heerenveen vindt het niets om zichzelf in de etalage te zetten. "Dat mogen anderen doen", zegt hij. "Dan doe ik het wel", aldus Spierings. "Branco is een grote meneer hier. Met zijn traptechniek kan hij een hoger niveau aan, daar ben ik van overtuigd."