'Ik stapte in het begin bij Ajax ook niet op Ten Hag af, misschien was ik te lief'

'Ik stapte in het begin bij Ajax ook niet op Ten Hag af, misschien was ik te lief'

22-12-2022 21:53
56

Perr Schuurs is de laatste jaren naar eigen zeggen volwassener geworden. De centrumverdediger, die Ajax afgelopen zomer verruilde voor Torino, stelde zich in zijn beginjaren in Amsterdam te bescheiden op.

Schuurs had vorig seizoen Jurriën Timber en Lisandro Martínez voor zich in de pikorde, waardoor toenmalig trainer Erik ten Hag maar mondjesmaat een beroep op hem deed. "Ik was een jongen uit Limburg, een tikkeltje bescheiden. Natuurlijk baalde ik ervan dat ik bij Ajax niet altijd speelde. Maar in de eerste jaren durfde ik daar niks van te zeggen", laat hij optekenen door Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Ik stapte ook niet op de trainer af. Misschien was ik wel te lief", concludeert Schuurs. "Dat is later wel veranderd. Dan ging ik het gesprek met Erik (Ten Hag, red.) aan. Niet om lastig te zijn, maar om te vragen wat ik kon doen om mijn kansen te vergroten. Ik ben de afgelopen jaren een stuk volwassener geworden."

Bij Torino durft Schuurs zich nog meer te laten gelden. "Laatst hadden we rond een interlandperiode twee dagen vrij. Ik moest naar Nederland en ben naar de trainer gegaan met de vraag of we een uurtje eerder konden trainen, zodat ik mijn vlucht kon halen. Vier jaar geleden had ik dat nóóit niet gedurfd", zegt hij. "De trainer vond het prima. Ook heb ik geleerd met kritiek om te gaan. Het zijn maar woorden."