Fati trainde mee met aartsrivaal: 'Maar La Masia was echt geweldig'

Fati trainde mee met aartsrivaal: 'Maar La Masia was echt geweldig'

23-12-2022 14:37 Laatste update: 14:39
17

Ansu Fati trainde op jonge leeftijd bij Real Madrid, maar koos uiteindelijk voor FC Barcelona wegens de 'weergaloze' jeugdopleiding. Tegenover France Football vertelt hij over zijn beginjaren.

"Toen ik naar Spanje kwam uit Guinee-Bissau, deed ik mee aan een zaalvoetbaltoernooi. Daar waren clubs als Atlético Madrid, Real Madrid en Getafe met scouts", begint de jonge aanvaller bij de Franse krant. "Voordat ik voor Barça tekende, deed ik een stage bij Real Madrid. Maar de club had toentertijd geen slaapplek voor hun jonge spelers", blikt hij terug.

Samen met zijn familie keek de aanvaller verder. Hij kreeg een kans om bij La Masia te trainen en kreeg na afloop de faciliteiten van de befaamde jeugdacademie te zien. "Ik was zo zenuwachtig toen ik erheen ging. Hoe dichter we in de buurt kwamen, hoe nerveuzer ik werd. Eerst was ik niet overtuigd, maar na een week wilde ik er niet meer weg."

Fati keek vol ongeloof naar alle moderne snufje in de gebouwen van La Masia. "Er waren speelkamers met tafeltennis en biljarttafels... Dingen die ik nog nooit eerder had gezien. Het was een ongelooflijke ervaring om in La Masia te wonen en met uitzonderlijke coaches te werken. Het was weergaloos", aldus de 20-jarige, die ondertussen al bijna vier jaar deel uitmaakt van het eerste team van Barcelona.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie