'Ik heb in die tijd alles geprobeerd om Messi te laten kiezen voor Spanje'

'Ik heb in die tijd alles geprobeerd om Messi te laten kiezen voor Spanje'

23-12-2022 17:56
12

In zijn tijd als bondscoach heeft Vicente del Bosque er alles aan gedaan om Lionel Messi te laten kiezen voor het Spaanse elftal. De zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar speelt uiteraard voor Argentinië, maar hij heeft ook de Spaanse nationaliteit.

Tussen zijn 14de en 34ste woonde Messi als speler van FC Barcelona in Spanje, waardoor hij ook over de Spaanse nationaliteit beschikt. Del Bosque heeft alles in het werk gesteld om Messi te laten kiezen voor het Europese land. "Ik heb alles geprobeerd om Messi te laten spelen voor Spanje", vertelt de voormalig bondscoach tegen Marca. "Lionel weigerde echter vanwege zijn liefde voor Argentinië."

"Messi is ook de beste speler die ik ooit heb gezien", gaat Del Bosque verder. "Als het gaat tussen Cristiano Ronaldo en Messi, kies ik Messi. Van alle spelers die ik in zoveel jaren in het voetbal heb gezien, was Messi voor mij indrukwekkend. Dat komt door zijn consistentie en kwaliteit als speler. Hij heeft fantastische seizoenen achter de rug en heeft zijn team altijd vooruit geleid."