Ajax-interesse in Noppert bekoeld: 'Het is niet zo dat hij op één staat'

Ajax-interesse in Noppert bekoeld: 'Het is niet zo dat hij op één staat'

24-12-2022 12:19
47

Ajax is uiterst zorgvuldig op zoek naar een nieuwe doelman. De Amsterdammers willen bij voorkeur een keeper aantrekken die voor meerdere jaren het doel kan verdedigen. De interesse in Andries Noppert lijkt iets te zijn weggeëbd.

De naam van Noppert zingt na het WK rond bij Ajax. "Tot voor kort stond hij op de lijstjes", stelt Freek Jansen, clubwatcher voor Voetbal International. "Maar het is niet zo dat hij op één stond en dat Ajax direct met een koffer met geld naar het Abe Lenstra Stadion wilde rijden om dat af te tikken." Villarreal-sluitpost Gerónimo Rulli zou hoog op de lijst staan bij Ajax. "Het keepersdossier is een dossier waar Ajax al jaren mee bezig is."

"Eigenlijk vanaf het moment dat Onana is gaan klooien met die pillen en hij geschorst werd", vervolgt Jansen, die aangeeft dat Ajax al jaren naar een goede keeper zoekt. "Er moet een keeper komen waar Ajax jaren op kan bouwen." Remko Pasveer (39) en Maarten Stekelenburg (40) zijn op leeftijd, terwijl Jay Gorter mogelijk tijdelijk vertrekt. "Gorter, 22 jaar, jong, grillig, die wil verhuurd worden en Ajax wil hem verhuren. Een keeper van eind twintig is het ideale plaatje voor Ajax."

"Die zijn ze in Nederland, maar ook buiten de landsgrenzen, aan het zoeken." Jansen benadrukt dat Ajax in de komende periode zal gaan handelen. Het is onduidelijk of de Amsterdammers deze winter al een doelman aantrekken. Mogelijk maakt Pasveer het seizoen af als eerste keeper.