Karlsson hoopt op 'grote prestatie' met AZ: 'Aan transfer denk ik nu niet'

Karlsson hoopt op 'grote prestatie' met AZ: 'Aan transfer denk ik nu niet'

24-12-2022 13:15
56

Jesper Karlsson liet in het oefenduel met Valencia zien dat hij op de weg terug is bij AZ. De Zweed, die twee keer scoorde tegen de Spanjaarden, heeft hoge verwachtingen voor de tweede seizoenshelft. Aan een transfer denkt hij dan ook niet.

Karlsson voelt dat hij sterker wordt na zijn blessure, maar ziet dat heel AZ een ontwikkeling doormaakt. "We zijn allemaal hongerig, gretig voor de tweede helft van het seizoen", zegt de 24-jarige buitenspeler in het Noordhollands Dagblad.

"Iedereen is gefocust op het hier en nu, en ik weet dat dat soms moeilijk is als voetballer, want je bent jong, je wilt veel, je wilt overal zijn. Maar in deze groep heeft iedereen nu hetzelfde doel en dat is zó belangrijk", vervolgt Karlsson. "Dat is een belangrijke voorwaarde om met elkaar tot grote prestaties te komen. En ik vind het mooi dat ik daar onderdeel van ben. Als iedereen zo op één lijn blijft zitten, zijn er dit seizoen mooie dingen mogelijk."

AZ staat momenteel vierde in de Eredivisie. De achterstand op koploper Feyenoord is vier punten, het gaatje met Ajax en PSV is slechts één punt. "Dat we vlak voor de winterstop wonnen van PSV, was niet alleen belangrijk voor de punten, maar ook voor het gevoel. We hebben nu alles in eigen hand."

Karlsson denkt nu ook niet aan een transfer. "Ik focus me nu alleen maar op AZ. Een transfer, daar denk ik nu totaal niet aan", zegt de aanvaller, die wordt genoemd als mogelijke opvolger van Cody Gakpo bij PSV.