Timber krijgt bijval van Lewandowski: 'Dat was het grote verschil'

Timber krijgt bijval van Lewandowski: 'Dat was het grote verschil'

24-12-2022 16:26
62

Robert Lewandowski ziet de voordelen van een WK in de winter. De Poolse goalgetter denkt dat de spectaculaire finale te danken is aan het feit dat het eindtoernooi midden in het seizoen plaatsvond.

Argentinië leek een eenvoudige 2-0 zege te boeken in de finale, tot Kylian Mbappé in de slotfase twee keer toesloeg. In de verlenging werd het zelfs nog 3-3. "Het was een van de beste finales in de geschiedenis. Ik denk dat het waarschijnlijk komt doordat de finale midden in het seizoen plaatsvond", zegt Lewandowski tegen Sky Sports. 

"Voorafgaand aan het WK dacht iedereen, en ik ook, dat het ingewikkeld zou zijn om een WK in de winter te houden. Maar ik denk dat je in de finale hebt gezien wat de voordelen zijn", constateert de FC Barcelona-spits. "Normaal is de finale in juni of juli. Na 70 of 75 minuten zakt het tempo dan in. Maar nu waren alle spelers in staat om met hoge intensiteit en op de toppen van hun kunnen te spelen. Ze waren wel wat vermoeid door de wedstrijd, maar niet door het seizoen. Dat was het grote verschil."

Vlak na het WK liet Jurriën Timber zich ook al positief uit over een WK in de winter. "Omdat het in het midden van een seizoen is, is iedereen topfit en in goede conditie. Dat heb je terug kunnen zien aan de intensiteit van de wedstrijden. Het tempo lag heel hoog", zei de Oranje-verdediger.