'Crisis bij PSV-opponent Sevilla door interne ruzie over technische beleid'

'Crisis bij PSV-opponent Sevilla door interne ruzie over technische beleid'

25-12-2022 10:40
36

Het rommelt intern behoorlijk bij Sevilla. Trainer Jorge Sampaoli, die sinds begin oktober de scepter zwaait, en technisch directeur Monchi zouden geen enkele vorm van contact meer met elkaar hebben.

Na een uiterst zwakke seizoensstart werd Julen Lopetegui op straat gezet. Sampaoli werd een dag later aangesteld om het tij te keren, maar onder zijn bewind lijkt de crisis compleet. Een ruzie tussen de trainer en Monchi zorgt ervoor dat de herstelwerkzaamheden bij de nummer achttien van La Liga zo goed als stil zijn komen te liggen, wordt gemeld op televisiezender Cuatro.

Een verschil in inzicht over het technische beleid - vooral transfers - is naar verluidt de reden dat Sampaoli en Monchi elkaar niet meer spreken. De oefenmeester zou de nodige versterkingen hebben geëist, al zet Monchi geen vaart achter het halen van nieuwe spelers. Zowel Sampaoli en Monchi communiceren volgens het Spaanse medium via voorzitter Pepe Castro.

Sevilla werkt toe naar de tweede seizoenshelft, die op 30 december start met een bezoek aan Celta de Vigo. In februari nemen de Andalusiërs het in de tussenronde van de Europa League op tegen PSV.