'Volgende grote naam valt: ook Zidane is kanshebber voor job als bondscoach'

'Volgende grote naam valt: ook Zidane is kanshebber voor job als bondscoach'

25-12-2022 11:19 Laatste update: 15:00
18

Zinédine Zidane is de volgende grote naam die is gevallen bij het Braziliaanse elftal. Volgens L'Équipe staat de Franse coach op de verlanglijst van de Seleçao. Eerder werden de namen van Carlo Ancelotti en José Mourinho al genoemd.

Na het relatief teleurstellend verlopen WK is bondscoach Tite vertrokken bij Brazilië. Het is geen geheim dat de Zuid-Amerikanen graag een grote naam willen aantrekken als opvolger. Nu wordt Zidane dus ook genoemd door L'Équipe. Doordat de oud-middenvelder geen club heeft, is zijn komst relatief makkelijk te realiseren.

Of Zidane de nieuwe bondscoach van Brazilië wordt zal nog moeten blijken. Eerder werd hij sterk gelinkt aan het Franse elftal, maar zij gaan voorlopig door met Didier Deschamps. Zidane zag het ook niet zitten om aan de slag te gaan bij Paris Saint-Germain. Juventus werd wel als mogelijke bestemming genoemd in het geruchtencircuit, maar daar staat Massimiliano Allegri nog altijd voor de groep.

Zidane kent nog geen lange maar wel een succesvolle loopbaan als trainer. Op het hoogste niveau was hij alleen nog actief bij Real Madrid, verdeeld over twee periodes. Zidane won in die periode onder meer twee Champions Leagues, twee WK's voor clubs en twee La Liga-bekers.