'Verdediger van topniveau' in Bundesliga: 'Nooit in beeld bij Oranje, bijzonder'

'Verdediger van topniveau' in Bundesliga: 'Nooit in beeld bij Oranje, bijzonder'

25-12-2022 12:23
43

Jeffrey Gouweleeuw wordt niet op de juiste waarde geschat in Nederland, stelt BILD-journalist Tobias Altschäffl. De Duitser vindt het zelfs opvallend dat Gouweleeuw nooit in beeld is geweest bij Oranje.

Gouweleeuw speelt al bijna zeven jaar voor Augsburg, waar hij de aanvoerder en een steunpilaar is. "Toen hij kwam wisten we niet zo goed wat we moesten verwachten, maar al snel bleek dat hij over veel kwaliteiten beschikte", vertelt Altschäffl tegen Voetbal International. "Hij is verdedigend uitstekend, sterk in de lucht en is daarnaast uitgegroeid tot echte leider. In Augsburg is Jeff simpelweg de baas, als je het mij vraagt eigenlijk té goed voor het niveau van de club."

In de laatste jaren kampte Gouweleeuw echter met blessureleed. "Anders had hij de stap zonder twijfel gemaakt", zegt de Augsburg-watcher van BILD. "Ik vind het best bijzonder dat hij nooit in beeld is geweest voor jullie nationale team. Misschien komt dat doordat hij voor Augsburg speelt, een relatief kleine club in Duitsland. Maar hij heeft alles, hij geldt in de Bundesliga als verdediger van topniveau."