Wiegman en speelsters ontvangen speciale brief: 'Heel indrukwekkend'

Wiegman en speelsters ontvangen speciale brief: 'Heel indrukwekkend'

25-12-2022 16:47
12

Sarina Wiegman merkt dat de EK-eindzege met de Engelse vrouwen veel heeft losgemaakt in het land. The Lionesses ontvingen zelfs een brief van Queen Elizabeth.

De Britse vorstin, die eerder dit jaar op 96-jarige leeftijd overleed, feliciteerde Wiegman en haar ploeg met het winnen van de titel. "Die woorden van haar maakten het extra mooi, ook omdat ze vlak erna overleed", laat Wiegman optekenen door Voetbal International. "Hoe groot zij was in dit land, hoe lang ze koningin was. Zij was echt zo'n voorbeeld voor die meiden. Heel indrukwekkend."

Behalve in het Koninklijk paleis waren ook de mensen op straat volgens Wiegman dolbij. "Ze zijn hier zo trots dat we kampioen zijn geworden. Mensen komen naar me toe om me te bedanken. Kwam ik een keer op Heathrow aan, stond er een hele grote beveiliger naar me te kijken. Dus ik dacht: o jee. Ik had toevallig ook iets gekocht dat ik bij me had in een plastic tasje. Wat heeft u daar? vroeg hij. Dus ik vertelde wat er in de tas zat. Where are you from? Nadat ik weer had geantwoord keek hij me aan en zei hij: Congratulations, thank you for making us happy. Die man had me goed te pakken. Heel grappig."

Wiegman, die afgelopen week door de BBC als eerste vrouw de Personality of the Year Coach Award in de wacht sleepte, stelt dat Engelsen veel respect hebben voor topsporters. "In Nederland heerst er toch een sfeer van: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Hier ben ik zo erg op een voetstuk gezet dat ik er soms ongemakkelijk van word."