Davids stopte om vreselijke reden op 27e met voetballen: 'Wilde niets meer horen'

Davids stopte om vreselijke reden op 27e met voetballen: 'Wilde niets meer horen'

25-12-2022 17:17
21

Lorenzo Davids werd een glansrijke loopbaan toebedeeld, maar toch stopte de nu 36-jarige oud-speler al op zijn 27e met voetballen. Nu is de defensieve middenvelder taxichauffeur en werkt hij met kinderen in het zaalvoetbal. In gesprek met Voetbal International vertelt hij zijn verhaal.

Mede door het overlijden van zijn dochtertje op vierjarige leeftijd kwam Davids nooit meer terug op zijn niveau. "Het leek wel alsof ik in een film was beland. Vroeger had ik de drang en de motivatie om alles te geven, maar dat is gewoon gestopt. Ik ben nooit een opgever geweest, maar vanaf dat moment wilde ik niets meer horen. Het voelt alsof er iets van me af is genomen. Ik kan daar niemand voor in de plaats zetten."

Wedden

Meer odds

Davids kwam via de jeugd van Almere City FC, FC Utrecht en Feyenoord uiteindelijk in het profvoetbal terecht. Hij maakte zijn debuut voor de Rotterdammers en vertrok daarna naar NEC. Vervolgens verliet hij Nederland om via FC Augsburg, AFC Bournemouth naar het Deense Randers FC te gaan. Dit was zijn laatste club in het profvoetbal. Uiteindelijk kwam Davids tot 132 wedstrijden in de Eredivisie en daarin scoorde hij vijf keer.

Echt uit het voetbal is Davids niet verdwenen. Hij geeft nu trainingen voor zaalvoetballers en jonge kinderen die het voetbal willen leren kennen. "Als ik een kind met een smile zie, dan geeft me dat voldoening. Dan heb ik zoiets van: Ai, ik heb mijn werk verricht. Als de kinderen zeggen dat ze echt hun best hebben gedaan en moe zijn van de training. Dat zijn de dingen die me tegenwoordig deugd doen."