'Atlético wil nieuwe centrumverdediger aantrekken en komt uit in Duitsland'

'Atlético wil nieuwe centrumverdediger aantrekken en komt uit in Duitsland'

26-12-2022 08:33
20

Atlético Madrid wil deze winter een nieuwe verdediger aantrekken, zo meldt BILD. Volgens de Duitse krant zijn de Spanjaarden in die zoektocht uitgekomen bij Konstantinos Mavropanos.

VfB Stuttgart, de huidige werkgever van de Griekse centrumverdediger, zou ongeveer vijftien miljoen euro ontvangen. De interesse is echter nog niet concreet, zo weet de krant. De 25-jarige Mavroponos kwam afgelopen zomer nog voor een kleine vijf miljoen over van Arsenal. In Zuid-Duitsland groeide hij binnen een mum van tijd uit tot een vaste basisspeler. 

Diego Simeone is met Atlético bezig aan een matig seizoen. De trainer, die bekend staat om de defensieve discipline waarmee hij zijn spelers laat spelen, incasseerde in veertien competitieduels al veertien tegentreffers. Simeone kan momenteel voor de posities centraal achterin kiezen uit Stefan Savic, José María Giménez, Mario Hermoso en Felipe.

Komende donderdag hervat de landskampioen van 2021 de competitie. Dan staat het thuisduel met Elche op het programma. Atlético staat vijfde en heeft liefst dertien punten minder dan koploper FC Barcelona.