Enerverende Boxing Day: Newcastle meldt zich in top Premier League

Enerverende Boxing Day: Newcastle meldt zich in top Premier League

26-12-2022 17:57 Laatste update: 18:07
20

Newcastle United heeft maandag uitgehaald op Boxing Day. The Magpies wonnen met liefst 3-0 op bezoek bij Leicester City en nestelen zich voorlopig op de tweede plaats in de Premier League.

Leicester City - Newcastle United 0-3
Newcastle United dendert door in de Premier League. Met Sven Botman in de basis werd op Tweede Kerstdag ook Leicester City aan de kant gezet. Al na drie minuten was het raak voor Chris Wood, die een strafschop verzilverde. Niet veel later stond het al 0-2. Miguel Almiron rondde af na een knappe aanval. De derde treffer viel na iets meer dan een halfuur. Joelinton kopte raak uit een voorzet van Kieran Trippier. 

Het verschil was daarmee gemaakt door de ploeg van manager Eddie Howe, die de voorsprong geen moment in gevaar zag komen. Newcastle is nu al sinds 31 augustus ongeslagen in de competitie. Zeven van de laatste acht duels leverden drie punten op, waardoor The Magpies een rol lijken te gaan spelen in de titelstrijd. Newcastle staat nu tweede, achter Arsenal. Manchester City kan dinsdagavond wel weer passeren.

Crystal Palace - Fulham 0-3
Fulham, met Kenny Tete aan de aftrap, brak na een halfuur de ban op bezoek bij stadgenoot Crystal Palace, waar met Jaïro Riedewald een andere ex-Ajacied op de bank plaatsnam. Bobby Reid knikte raak na een voorzet van Aleksandar Mitrovic. Na een horrortackle van Tyrick Mitchell op Tete moest de thuisploeg ook nog eens met tien man verder. De rechtsback kermde het uit van de pijn, maar kon wel verder.

In de tweede helft moest Crystal Palace zelfs verder met negen man, na een tweede gele kaart voor James Tomkins. Fulham voerde de score vervolgens op. Tim Ream ramde de bal in het dak van het doel en ook Mitrovic pikte zijn doelpuntje mee.

Southampton - Brighton & Hove Albion 1-3
Brighton & Hove Albion blijft meedraaien in de subtop van de Premier League. Southampton ging maandag met 1-3 over de knie. Adam Lallana opende na een kwartier de score tegen zijn oude club, waarna het door een eigen doelpunt van Romain Perraud 0-2 werd. Op aangeven van Joël Veltman maakte Solly March in de tweede helft de 0-3 met een geweldige uithaal. James Ward-Prowse deed nog iets terug door in de rebound alsnog te scoren na een door hem gemiste penalty.

Door de zege voert Brighton de druk op het Manchester United van Erik ten Hag op. The Seagulls klimmen in ieder geval tijdelijk over Liverpool heen en staan nu zesde.

Overige uitslag:
Everton - Wolverhampton Wanderers 1-2