'Arsenal brengt bod uit van 60 miljoen euro in zoektocht naar linksbuiten'

'Arsenal brengt bod uit van 60 miljoen euro in zoektocht naar linksbuiten'

26-12-2022 20:41
70

Arsenal maakt serieus werk van een transfer van Mykhaylo Mudryk. The Gunners hebben inmiddels een bod uitgebracht op de 21-jarige Oekraïner, meldt Fabrizio Romano op tweede kerstdag.

Arsenal werd afgelopen zomer nog gelinkt aan Cody Gakpo, in de zoektocht naar een nieuwe linksbuiten. Nu richt de Premier League-koploper de pijlen echter op Mudryk. Volgens de transferexpert willen de Londenaren veertig miljoen euro betalen, plus twintig miljoen aan bonussen. Dat is nog niet genoeg voor Shakhtar Donetsk, dat eerder kenbaar maakte aan een 'Antony-achtig bedrag' te denken.

"Wij vinden Mudryk meer waard dan Antony, en voor hem heeft Manchester United honderd miljoen euro betaald", zei technisch manager Carlo Nicolini eind oktober. Mudryk ligt nog tot medio 2026 vast en geldt als de grote ster van Shakhtar. Hij werd eerder onder meer in verband gebracht met Newcastle United, maar zou zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar Arsenal. Dit seizoen scoorde de aanvaller tien keer en gaf hij zes assists in 24 duels.