Bevestiging uit Eindhoven: PSV verkoopt Gakpo voor megasom aan Liverpool

Bevestiging uit Eindhoven: PSV verkoopt Gakpo voor megasom aan Liverpool

26-12-2022 23:06 Laatste update: 23:15
481

Liverpool wordt de nieuwe club van Cody Gakpo. PSV maakt maandagavond laat bekend dat het met de topclub uit Engeland een akkoord heeft bereikt over de aanvaller. De transfer is onder voorbehoud van de medische keuring en wat andere formaliteiten.

Maandag lekte in Engeland uit dat Liverpool op pole position lag voor Gakpo, die ook in de belangstelling stond van Manchester United en Chelsea. De deal is echter al dusdanig vergevorderd dat PSV het nu al aankondigt. Gakpo vliegt deze week nog naar Engeland, waar hij door Liverpool medisch gekeurd gaat worden. Doorstaat Gakpo die, dan is hij definitief Premier League-speler.

Wedden

Meer odds

Volgens Engelse media bedraagt de vaste transfersom tussen de veertig en vijftig miljoen euro, maar volgens het Eindhovens Dagblad is het bedrag dat PSV krijgt nog hoger. "Maar dit is een recordtransfer voor PSV", zegt algemeen directeur Marcel Brands via de PSV-kanalen. Hij wil verder geen uitlatingen doen over bedragen.

Dat Gakpo een transfer zou gaan maken stond in de sterren geschreven. Manchester United was afgelopen zomer al concreet in hem geïnteresseerd, net als Leeds United. Met laatstgenoemde club bereikte PSV een akkoord, maar Gakpo zag op het laatste moment zelf af van een transfer. Achteraf een juiste beslissing, omdat PSV - mede dankzij het WK - een veel hogere transfersom voor hem ontvangt.