Van Bommel ziet Stengs floreren op nieuwe positie: 'Hij bezit beide kwaliteiten'

Van Bommel ziet Stengs floreren op nieuwe positie: 'Hij bezit beide kwaliteiten'

27-12-2022 07:41 Laatste update: 19:37
24

Mark van Bommel ziet toekomst in Calvin Stengs als nummer tien van Royal Antwerp FC. De Nederlandse trainer posteerde zijn landgenoot op het middenveld voor het bekerduel met Standard Luik en dat experiment verliep succesvol.

Aan de hand van een uitblinkende Stengs won The Great Old met 4-0 van Standard. De voormalig buitenspeler van AZ lijkt daarom ook tegen Westerlo op het middenveld te beginnen dinsdagavond. "Om een goed steekballetje te geven moet je het niet alleen zien, maar ook nog kunnen uitvoeren. Calvin bezit beide kwaliteiten", vertelt Van Bommel, geciteerd door Voetbal International.

Ook de wisselwerking tussen Stengs en Arthur Vermeeren kon de voormalig PSV-coach bekoren. "Het samenspel tussen die twee beviel me heel goed, met snelle verplaatsingen en goede balbehandelingen." Hij vond Antwerp sowieso goed spelen. "Het was misschien wel onze beste wedstrijd tot nu toe. Hopelijk halen we dat niveau opnieuw tegen Westerlo, een stabiele ploeg met een duidelijk voetbalidee."

Overigens geldt Vermeeren als seizoensrevelatie op de Bosuil. De zeventienjarige middenvelder greep zijn kans na de exit van Radja Nainggolan.