Stengs ziet langer verblijf zitten: 'Maar een halve babykamer geïnstalleerd'

Stengs ziet langer verblijf zitten: 'Maar een halve babykamer geïnstalleerd'

27-12-2022 09:45
23

Calvin Stengs speelde als centrale middenvelder zijn tot dusver beste wedstrijd voor Royal Antwerp FC. In het bekerduel met Standard Luik tekende de voormalig smaakmaker van AZ voor zijn eerste doelpunt én assist. Het smaakt voor hem naar meer.

"Bij AZ speelde ik vroeger een paar keer op tien, maar nu moest ik zelfs iets meer voor de verdediging blijven", zegt Stengs tegen Het Laatste Nieuws. "Van daaruit moest ik mee de opbouw verzorgen en nadien aansluiten. Die rol vergt discipline en loopvermogen, maar dat heb ik wel. Ik heb me alleszins geamuseerd. Op rechts ben je meer afhankelijk van de aanvoer, in het midden regel je die aanvoer zelf. Je kan ook twee kanten uit."

Stengs is blij dat hij zijn eerste doelpunt en assist te pakken heeft. "Het is gewoon vervelend als die cijfers achterblijven. Mensen komen dan wel eens goedbedoeld zeggen: 'Komt wel goed'. Maar soms denk je dan: 'Hou je mond, ik wil nú een goal maken'. Tegen Charleroi liet ik bijvoorbeeld een paar kansen liggen. Dat blijft dan een dag in je hoofd zitten, zeker als je verliest. Of ik er 's nachts letterlijk van wakker lig? Door de adrenaline slaap ik sowieso slecht na een wedstrijd. Soms lig ik tot 3 uur te woelen in bed."

Stengs wordt door Antwerp gehuurd van OGC Nice, maar hij staat open voor een langer verblijf. "Ik zeg niet nee, want heb het hier erg naar mijn zin. Antwerp huurt me nu van Nice, maar heeft geen aankoopoptie. Voorlopig ga ik er dus nog van uit dat ik me komende zomer opnieuw moet aanmelden in Frankrijk. Om die reden hebben we in Antwerpen nog maar een halve babykamer geïnstalleerd", besluit de 24-jarige spelmaker, die in maart een zoontje verwacht.