PSG reageert op Martínez-excessen: 'We moeten Messi erbuiten laten'

PSG reageert op Martínez-excessen: 'We moeten Messi erbuiten laten'

27-12-2022 16:50
54

Paris Saint-Germain-trainer Christophe Galtier verwijt Lionel Messi niets omtrent het moddergooien van Emiliano Martínez in de richting van Kylian Mbappé. De oefenmeester zag enkel respect tussen beide PSG-sterren.

In Frankrijk blijft de manier waarop Argentinië de WK-eindzege viert de headlines domineren. Vooral doelman Martínez baart opzien. De Aston Villa-keeper maakte tijdens de huldiging in Buenos Aires Mbappé belachelijk. Saillaint detail: Messi stond op dat moment naast Martínez. "Wat ik zag in de finale, is belangrijker. Ik zag Kylian en Leo elkaar de hand schudden. Er was veel wederzijds respect", reageert Galtier op de persconferentie van dinsdag, in aanloop naar de Ligue 1-hervatting tegen Strasbourg.

"Kylian heeft zich voorbeeldig opgesteld en deelde felicitaties uit aan Leo en de Argentijnse bondscoach. Het was niet Leo die Frankrijk belachelijk heeft gemaakt, we moeten hem erbuiten laten. Het gedrag van de keeper is iets van de keeper." Messi heeft nog vakantie en is afwezig tegen Strasbourg. De overige WK-gangers zijn teruggekeerd bij PSG. "Leo is teruggegaan naar Argentinië en we hebben hem vrijaf gegeven tot en met 1 januari. Hij zal zich op 2 of 3 januari bij ons voegen en dan weer meedoen."