'PSV verkoopt Gakpo met mes op de keel: Eindhovenaren in financiële spagaat'

'PSV verkoopt Gakpo met mes op de keel: Eindhovenaren in financiële spagaat'

28-12-2022 06:57
414

Cody Gakpo is 'met het mes op de keel' verkocht door PSV. Dat stelt De Telegraaf in een analyse. De ochtendkrant weet dat de Eindhovenaren financieel in een spagaat terecht zijn gekomen door het scherpe beleid van de laatste jaren.

PSV zag de salariskosten flink stijgen, net als de post afschrijvingen op transfervergoedingen. Die bedraagt nu rond de dertig miljoen euro en in combinatie met het jaarlijkse exploitatietekort van zo'n tien miljoen, moet de Nederlandse topclub elk seizoen veertig miljoen euro zien binnen te halen om dat glad te trekken. Dat kan door inkomsten uit de Champions League, maar daarvoor wist PSV zich de laatste jaren niet te plaatsen.

Daardoor had PSV dit boekjaar nog een grote transfer nodig, want in de zomer leverden alleen Mario Götze en Michal Sadilek een bescheiden transfersom op. Liverpool betaalt nu zo'n vijftig miljoen euro voor Gakpo, al zal een deel wegvloeien naar makelaars en mogelijk de speler zelf. Het staat evenwel vast dat PSV voor dit jaar weer aan zijn financiële uitdaging heeft voldaan.

De Telegraaf spreekt van een spiraal die lastig te doorbreken valt. 'Het paradoxale is dat door de beslissing van PSV om Gakpo nu te verkopen de kans dat komende zomer gecasht moet worden met weer een ander kroonjuweel groter is geworden, omdat het perspectief om kampioen te worden en daarmee de Champions League te halen vertroebeld wordt.'

Jesper Karlsson
Gakpo was in de eerste seizoenshelft betrokken bij dertig van de 68 doelpunten (dertien goals en zeventien assists). Trainer Ruud van Nistelrooij wil dan ook per se een vervanger, maar door de financiële belemmeringen ligt een transfer van Jesper Karlsson niet voor de hand, stelt het Eindhovens Dagblad. AZ verlangt achttien miljoen euro voor de Zweed.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie