FC Utrecht vindt opvolger voor Fraser: Silberbauer nieuwe trainer in de Domstad

FC Utrecht vindt opvolger voor Fraser: Silberbauer nieuwe trainer in de Domstad

28-12-2022 09:30 Laatste update: 09:49
125

Michael Silberbauer is de nieuwe trainer van FC Utrecht. De 41-jarige Deen volgt de vanwege grensoverschrijdend gedrag vertrokken Henk Fraser op. Hij tekent een contract tot medio 2025 in de Domstad, meldt Utrecht woensdag.

Silberbauer komt over van FC Midtjylland, waar hij assistent was. De voormalig middenvelder speelde tussen 2008 en 2011 voor FC Utrecht en fungeerde begin dit kalenderjaar nog als rechterhand van interim-coach Rick Kruys. Eerder deed hij ook ervaring op als assistent bij FC Basel en FC Luzern. Bij het Canadese Pacific FC stond hij in 2019 al eens korte tijd op eigen benen.

FC Utrecht moest op zoek naar een vervanger voor Fraser na een incident met Amin Younes op de training. De oefenmeester greep de Duitse linksbuiten naar verluidt bij de keel. "We zijn erg blij dat Michael terugkeert bij FC Utrecht", reageert technisch directeur Jordy Zuidam, die Silberbauer een 'moderne denker' noemt. "Als speler, en ook als assistent-trainer hebben we Michael onder meer leren kennen als een strateeg, een leider en een verbinder. Hij is gedreven en heeft een zeer sterke wil om te winnen. Michael kent de club, kent een deel van de selectie en weet als geen ander wat er gevraagd wordt van een FC Utrecht-speler."

Silberbauer kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan. Woensdag leidt hij direct zijn eerste training. "De afgelopen jaren heb ik consequent en stapsgewijs geïnvesteerd in mijn ontwikkeling en mijn visie op het voetbalspel. Ik heb bij diverse clubs ervaring opgedaan, in verschillende landen. Die ervaring neem ik mee naar FC Utrecht, waar we er alles aan gaan doen de ambities van de club te realiseren. Ik kijk enorm uit naar het nieuwe hoofdstuk in mijn FC Utrecht-boek en kan niet wachten om weer in Stadion Galgenwaard terug te keren."

Silberbauer debuteert op 8 januari voor de Domstedelingen. Dan staat het Eredivisie-duel met Feyenoord op het programma in De Galgenwaard. Utrecht staat momenteel zevende. De club meldt dat assistenten Aleksandar Rankovic en Twan Scheepers en keeperstrainer Harald Wapenaar samen met Urby Emanuelson de technische staf completeren.