Slot kritisch op Gimenez: Brazilianen hebben streepje voor bij Feyenoord

Slot kritisch op Gimenez: Brazilianen hebben streepje voor bij Feyenoord

28-12-2022 13:58 Laatste update: 14:15
31

Feyenoord-trainer Arne Slot vindt dat Santiago Gimenez nog tijd nodig heeft. Danilo lijkt voorlopig een streepje voor te hebben in de punt van de aanval, maar dat geldt ook voor Igor Paixão, die 'veelbelovende signalen' laat zien.

Laatstgenoemde staat woensdag in de spits in het oefenduel met FC Emmen, omdat Danilo nog niet fit genoeg is om te starten. "Danilo is de eerste weken van de voorbereiding geblesseerd geweest", begint Slot bij ESPN. "Dus hebben we Igor daar uitgeprobeerd. Hij heeft in Brazilië ook wel regelmatig in de punt van de aanval gespeeld. En daar heeft hij het heel erg goed gedaan."

Slot vindt dat Gimenez zich nog moet verbeteren. "Gimenez is een speler die het vooral heel goed heeft gedaan in het laatste halfuur. Hij is nog niet altijd even goed in de eerste zestig minuten", aldus de oefenmeester, die niet zo ver wil gaan door te stellen dat Danilo en Paixão zijn opties zijn voor de basis en dat de Mexicaan slechts als invaller wordt gezien. "Nee, want bijvoorbeeld bij AZ-uit heeft hij het prima gedaan, maar dan hebben we wel vaak een aanpassing gedaan in de speelwijze. Met name om hem dan minder hard te laten werken als we de bal niet hebben." 

"Het laatste half uur is dat vaak wat anders", vervolgt Slot. "Dan is de tegenstander vermoeider, en hij nog fit. Hij komt uit een competitie waar de dynamiek van het spel compleet anders is. Daar werden hele andere eisen gesteld aan de spitspositie. Hij is keihard aan het werk om dat eigen te maken en doet dat al dusdanig goed dat hij het laatste halfuur heel veel impact heeft."

Feyenoord is om 14.00 uur begonnen aan het oefenduel met Emmen in De Kuip.