Slot wil versterkingen in januari: 'Hebben meer dan elf spelers nodig'

Slot wil versterkingen in januari: 'Hebben meer dan elf spelers nodig'

28-12-2022 18:23 Laatste update: 18:24
59

Arne Slot is met duidelijke woorden gekomen na de overwinning op FC Emmen in de benefietwedstrijd. Quinten Timber viel geblesseerd uit, terwijl Gernot Trauner ook maandenlang uitgeschakeld is. Feyenoord moet actief zijn op de transfermarkt, suggereert de trainer.  

Slot was gematigd tevreden over de grote 5-0 zege op FC Emmen. "Ik vond de eerste tien minuten niet goed. Naar mijn mening miste er wat fanatisme en scherpte. Even later zag ik dat wel terug. Dit resulteerde direct in twee goede goals. Ik ben het meest te spreken over het laatste kwartier, want toen speelden we wel op het benodigde tempo", reageert hij bij de clubkanalen

Timber viel geblesseerd uit, wat de invalbeurt van Mats Wieffer betekende. "Wanneer Mats de positie centraal achterin invult, maakt hij vooral veel slimme keuzes aan de bal. Dat wisten we al, want tegen Strasbourg heeft hij dit ook goed ingevuld. Ik vind dat Mats soms wat agressiever moet optreden in de duels, maar aan de bal heeft hij daarentegen enorm veel toegevoegde waarde gebracht."

"Het is duidelijk dat we meer dan de eerste elf spelers nodig hebben." Slot was wel tevreden over de invallers. "Deze reserves waren zelf niet tevreden over het optreden in het oefenduel met Go Ahead Eagles vorige week, hun trainer overigens ook niet. Vandaar dat het goed is dat ze deze wedstrijd een ander beeld hebben laten zien", aldus Slot.