De aanwezigheid van Overmars was met ­zekerheid een doorslaggevende factor

"De aanwezigheid van Overmars was met ­zekerheid een doorslaggevende factor"

29-12-2022 07:47
42

Het aantrekken van Marc Overmars bleek een gewaagde zet van Royal Antwerp FC, maar achteraf is clubicoon Patrick Goots er uitermate blij mee. Dat vertelt hij in het Gazet van Antwerpen.

Het ging afgelopen zomer veel over het binnenhalen van Overmars, die bij Ajax vertrok wegens grensoverschrijdend gedrag. "Dat was op het moment zelf meer een rotsblok dan een steen. Hoeveel prul en miserie is daarover niet geweest? Íédereen had er zijn of haar mening over."

Wedden

Meer odds

Onder Overmars en hoofdtrainer Mark van Bommel zet Antwerp grote stappen in België. "Overmars zette gewoon een sterke basis neer", klinkt het bij Goots. "Zijn ­netwerk is van een nog andere ­orde dan dat van Luciano ­D'Onofrio (voorganger, red.). Paul Gheysens (eigenaar, red.) had ­Toby Alderweireld sowieso kunnen kopen. Maar de aanwezigheid van Overmars was met ­zekerheid een doorslaggevende factor. Óók in de aanstelling van Mark van Bommel."

Radja Nainggolan werd door de nieuwe staf naar de B-kern gestuurd. "Radja begon nochtans goed aan het seizoen. Héél goed zelfs. In de Europese voorrondes was hij top. Weet je wat het ook is: bij iemand als Brian Priske kom je met die vele excessen weg. Maar niet bij een autoriteit als Van Bommel. Toen hij naar de B-kern werd verbannen, zei ik al dat zijn verhaal bij Antwerp geschreven was. Het is jammer. Het imago van Radja paste wel bij de club."

Antwerp sluit het jaar af op een derde plaats in de competitie. Na de break volgt er een thuiswedstrijd tegen KAA Gent.