Van der Vaart ziet mogelijke Oranje-versterking in 2. Bundesliga: 'Groot fan'

Van der Vaart ziet mogelijke Oranje-versterking in 2. Bundesliga: 'Groot fan'

29-12-2022 14:45
19

Rafael van der Vaart ziet kansen voor Ludovit Reis, die bij Hamburger SV één van de uitblinkers is. Zelfs het Nederlands elftal zou ooit in beeld kunnen komen, maar nu nog niet.

Reis maakte in 2019 de toptransfer van FC Groningen naar FC Barcelona en kwam via VfL Osnabrück bij Hamburger SV terecht. In Duitsland gaat het hem vooralsnog goed af en Van der Vaart denkt dat er meer in het vat zit. "Ik ben een grote fan van Ludovit. Hij is een geweldige voetballer. Ik hou van zijn techniek, de dynamiek en het spel met en zonder de bal. En met drie doelpunten is hij ook best gevaarlijk als middenvelder", vertelt Van der Vaart aan BILD.

Oranje is voor Reis nu nog wat te vroeg, stelt Van der Vaart, maar: "Reis heeft alleen een kans voor het grote Oranje als hij in eerste divisie speelt. En het beste zou zijn bij HSV. De concurrentie is bij ons simpelweg te groot om als tweedeklasser bij Oranje te worden uitgenodigd."

Mogelijk heeft Ronald Koeman, de opvolger van Louis van Gaal, Reis in de gaten gehouden. Van der Vaart: "Koeman zou een kans kunnen zijn voor Reis."