AZ ziet hereniging met Koopmeiners gewonnen worden na doelpunt binnen 29 seconden

29-12-2022 22:58 Laatste update: 23:10
116

AZ heeft donderdagavond in een hereniging met Teun Koopmeiners de overwinning uit het vuur weten te slepen. In de oefenwedstrijd tegen Atalanta Bergamo werd het 1-0 voor de Alkmaarders. Hakon Evjen maakte al heel vroeg het enige doelpunt van de wedstrijd.

De ploeg van trainer Pascal Jansen begon met een ijzersterke basiself aan het duel tegen de Italianen. De bekende opstelling van voor de winterstop werd ook tegen Atalanta aan het werk gezet, alleen Dani de Wit en Milos Kerkez begonnen op de bank. Zij werden vervangen door Evjen en Mees de Wit. WK-gangers Koopmeiners en Marten de Roon begonnen in de basis bij de Italiaanse tegenstander.

Na het eerste fluitsignaal was het nagenoeg direct raak voor de Alkmaarders. Evjen was scherp op een foutje achterin bij de tegenstander en daardoor kon hij na slechts 29 seconden de eerste goal van de wedstrijd maken. De kansen kwamen daarna veel voor Atalanta, maar doelman Hobie Verhulst keepte een ijzersterke wedstrijd.

In de tweede helft werd AZ nog meer onder druk gezet, maar de ploeg hield stand. In de 79 minuut leek de overwinning nog uit de Alkmaarse handen te glippen, vanwege een strafschop voor Atalanta. Verhulst bekroonde echter zijn topduel en pakte de penalty van Duvan Zapata.

De wedstrijd stond natuurlijk in het teken van de hereniging van AZ met Koopmeiners. Na afloop van het duel was hij ondanks het verlies dan ook vrolijk gestemd. "Het is altijd leuk om iedereen weer te zien en te spreken." Koopmeiners stond ook nog even met een hele goede bekende op het veld. Zijn broer Peer viel namelijk in de tweede helft nog in. Hij zorgde er samen met alle wissels voor dat ook in de tweede helft de boel dicht bleef bij AZ. De Alkmaarders hervatten de competitie met een duel tegen Vitesse op 7 januari.