Atlético Madrid pakt aan hand van flitsende Griezmann de winst in harde wedstrijd

29-12-2022 23:49
4

Atlético Madrid heeft de hervatting van de Spaanse competitie uitstekend doorstaan. De ploeg van trainer Diego Simeone won met 2-0 van Elche. Tijdens het duel vielen er drie rode kaarten.

Atlético Madrid zag donderdagavond Antoine Griezmann in de basiself terugkeren. De aanvaller verloor elf dagen geleden de WK-finale, maar verscheen tegen Elche weer om het veld met zelfs een volledig nieuwe knalroze coupe. Voor de wedstrijd werd uitgebreid geapplaudisseerd voor de WK-winnaars Rodrigo de Paul, Angel Correa en Nahuel Molina. Daarnaast werd ook stilgestaan bij het overlijden van voetballegende Pelé.

In de eerste helft had Atlético Madrid een hoop moeite om de bezoekers in toom te houden. Elche begon agressief en schrok de thuisploeg daardoor wat af. Gonzalo Verdu was een van de spelers die voorop ging in de strijd, maar dat moest hij voor rust nog met een rode kaart bekopen. Na een bikkelharde overtreding kon de verdediger van Elche inrukken.

Na rust kwam de ploeg van Simeone steeds meer in hun spel. Joao Félix bekroonde dit dan ook met het eerste doelpunt. Na een prachtige assist van Griezmann kopte de Portugees de 1-0 binnen. Drie minuten daarvoor kreeg Atlético nog een harde klap nadat Mario Hermoso na twee gele prenten van het veld af moest. Maar de thuisploeg liet zich niet tegenhouden, want in de 74e minuut tekende Alvaro Morata op merkwaardige wijze voor de 2-0.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd nog met negen tegen tien. Invaller Domingos Quina kreeg de derde rode kaart van de wedstrijd na een oliedomme actie. Door de overwinning staat Atlético Madrid op de derde plek in de Spaanse competitie. Elche moet genoegen nemen met de twintigste en laatste plaats.