Wake Pelé vindt plaats in Santos-stadion, kist komt op de stip te staan

Wake Pelé vindt plaats in Santos-stadion, kist komt op de stip te staan

30-12-2022 08:05 Laatste update: 09:10
8

De begrafenis van Pelé vindt op maandag plaats. In het stadion van Santos wordt er een wake georganiseerd voor het Braziliaanse voetbalicoon. Een dag later wordt hij naar zijn laatste rustplaats gebracht. 

Dat meldt Santos via officiële kanalen. 'Het lichaam van de grootste voetballer aller tijden zal worden opgebaard in Estádio Urbano Caldeiro (de thuisbasis van Santos, red.), waar hij de wereld betoverde', schrijft de club. 'Maandag zal het lichaam bij zonsopgang van het Einstein-ziekenhuis naar het stadion worden gebracht. De kist zal midden op het veld worden geplaatst'. Het publiek kan daar 24 uur lang afscheid nemen. Bij Santos beleefde Pelé zijn clubsuccesen. In 659 wedstrijden scoorde hij 643 keer.

Dinsdag wordt de kist naar de laatste rustplaats verplaatst in een processie. De route loopt ook langs het huis van de 100-jarige moeder, die nog leeft. Zij wordt ook geëerd. Na de optocht wordt de Braziliaan in besloten kring begraven.

Als eerbetoon is het Christus de Verlosser-beeld in Rio de Janeiro omgetoverd tot de kleuren van de Braziliaanse vlag. Pelé stierf donderdag op 82-jarige leeftijd. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie