Dessers 'emotioneel' na wonderjaar: 'Krijg er nog steeds kippenvel van'

Dessers 'emotioneel' na wonderjaar: 'Krijg er nog steeds kippenvel van'

30-12-2022 13:15
15

Cyriel Dessers glimt nog altijd als hij terugdenkt aan het sprookjesachtige Europese seizoen van Feyenoord. In de Conference League scoorde hij onder meer in de halve finales tegen Olympique Marseille en kreeg hij de bijnaam 'Mister Conference League'.

"Ik krijg er nog steeds kippenvel van", reageert hij bij NU.nl. Dessers maakte de 1-0 in het duel tegen Marseille op aangeven van Luis Sinisterra. "Het stadion ontplofte op zo'n manier... De mooiste wedstrijd uit mijn carrière? Absoluut, geen twijfel over mogelijk. Alles klopte."

Wedden

Meer odds

De 1-0 was nog niet het hoogtepunt. Nadat Marseille 2-2 had gemaakt, was Dessers wederom beslissend en maakte hij de 3-2, die Feyenoord naar de finale stuurde. "Het is zonder twijfel het mooiste jaar uit mijn carrière geweest." Feyenoord speelde als een collectief. "Het is een van de beste kleedkamers die ik ooit heb gehad. Iedereen was gefocust en niemand klaagde. Het is niet te bevatten dat ik onderdeel ben van de rijke geschiedenis van Feyenoord."

Trainer Arne Slot droeg bij aan het succes, stelt hij. "Hij wist hoe de tegenstander speelde en counterde dat helemaal uit. Hij dacht twee, drie stappen vooruit. Hij is met Erik ten Hag de beste trainer die ik heb gehad."