Ajax loopt geen averij op tegen Telstar, Brobbey drie keer trefzeker

30-12-2022 14:26 Laatste update: 14:28
119

Ajax heeft vrijdagmiddag eenvoudig gewonnen van Telstar in een oefenwedstrijd: 5-1. De Amsterdammers begonnen de wedstrijd met een mix van basis- en reservespelers. Zo koos Schreuder voor spelers als Lorenzo Lucca en Kian Fitz-Jim. Deze wedstrijd duurde niet 90 minuten, maar 120. Zo konden er minuten voor iedereen gerealiseerd worden.

In de 20ste minuut was het raak voor de Amsterdammers. Een voorzet van Dusan Tadic kwam voor de voeten van Davy Klaassen terecht. Mr 1-0 maakte zijn bijnaam weer eens waar en schoot beheerst binnen. Een kleine tien minuten later was Mohammed Kudus dichtbij de 2-0, maar hij stuitte op Koeman Jr, die het doel van Telstar verdedigt.

Opvallend was dat Lucca als linksbuiten fungeerde. Het was geen geslaagd experiment van Schreuder. De 22-jarige had het lastig en kon niet imponeren. In de 33ste minuut kreeg Ajax bijna de gelijkmaker om de oren. Uit een corner kreeg Telstar een grote kans, maar de inzet ging naast. Bij rust stond het 1-0 voor Ajax, maar was het spel verre van goed.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan dat spelbeeld. Beide ploegen wisten weinig kansen te creëeren. Bij tijd en wijle was het zelfs slaapverwekkend. Later in de tweede helft ging het wél lopen bij Ajax. In de 76ste minuut was het Brobbey die de 2-0 maakte na een pass van Kenneth Taylor, die de diepte in werd gestuurd door Steven Berghuis.

Nog geen tien minuten later maakte Brobbey zijn tweede van de middag uit een rebound van inzet van Francisco Conceição: 3-0. De wedstrijd was min of meer gespeeld. Telstar maakte nog wel een eretreffer na slecht verdedigend werk van Charlie Setford en Youri Regeer, waarna Ajax de score weer uitbreidde. Een vrije trap van Berghuis kwam op het hoofd van Olivier Aertssen terecht. De centrumverdediger kopte knap binnen: 4-1.

De score liep nog verder uit toen het opnieuw Brobbey was die scoorde: Steven Bergwijn bediende de spits knap en Brobbey bleef koelbloedig. Ajax was dichtbij de 6-1, maar Bergwijn raakte het zijnet.