PSV-opponent Sevilla wint weer niet en blijft in grote problemen

30-12-2022 21:54 Laatste update: 21:59
41

Sevilla verkeert ook na vrijdag nog in grote zorgen. De ploeg van Jorge Sampaoli, de opponent van PSV in de Europa League, bleef tegen Celta de Vigo steken op een 1-1 gelijkspel. De Zuid-Spanjaarden staan nu achttiende.

WK-gangers Yassine Bounou, Nemanja Gudelj, Youssef En-Nesyri en WK-winnaar Marcos Acuña konden niet voorkomen hoe Celta na ruim een halfuur spelen de voorsprong nam. En hoe. Gabri Veiga kon vanaf het middenveld makkelijk doorlopen en stifte de bal prachtig over Bounou heen. Sevilla oogde in de eerste helft vrij tandeloos.

Na rust werd Sevilla iets beter. Dat betaalde zich in de 54e minuut uit, toen Kike Salas raak knikte uit een hoekschop van Joan Jordan. De bezoekers drukten daarna door voor de 1-2, maar toen enkele minuten voor tijd José Ángel Carmona kon gaan douchen na een domme overtreding, werd het niet meer gevaarlijk. Door alweer de zevende competitienederlaag dit seizoen blijft Sevilla steken op twaalf punten. Elche, de nummer laatst, heeft vier punten.