Benzema staat op in absolute slotfase en helpt Real Madrid langs Valladolid

30-12-2022 23:35
19

Real Madrid heeft vrijdagavond een zeer benauwde overwinning geboekt op bezoek bij Real Valladolid: 0-2. Karim Benzema kroonde zich door in de absolute slotfase twee keer te scoren tot de man van de wedstrijd.

Benzema, die het voorbije WK in Qatar aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een blessure, kreeg na zeventien minuten spelen een gigantische kans op de 0-1. De Franse spits schoot van heel dichtbij echter over. De thuisploeg kreeg in de eerste helft een aantal kansen, maar Thibaut Courtois onderscheidde zich maar weer eens met een aantal puike reddingen.

Tien minuten voor tijd kreeg Real Madrid een penalty na een handsbal van Valladolid. Benzema faalde niet vanaf elf meter: 0-1. Vlak voor tijd bepaalde hij de eindstand op aangeven van landgenoot Eduardo Camavinga op 0-2.

Door de overwinning is Real, waar Luka Modric in de slotfase nog binnen de lijnen kwam, koploper in Spanje. Aartsrivaal FC Barcelona heeft één punt minder en speelt zaterdag tegen stadsgenoot Espanyol.