Barcelona en Espanyol spelen gelijk na bizarre Lahoz-show in Camp Nou

31-12-2022 16:00
58

FC Barcelona heeft in een knotsgekke Derby van Barcelona punten gemorst. Het werd uiteindelijk 1-1, maar scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz greep de hoofdrol. De Spanjaard deelde maar liefst elf kaarten uit, waarvan twee rode.

Barcelona moest de derby winnen om weer meer punten te hebben dan aartsrivaal Real Madrid. Met Frenkie de Jong en zonder Memphis Depay schoot de Spaanse grootmacht uit de startblokken: na zeven minuten was het al raak via Marcos Alonso. Van dichtbij kopte de linkspoot raak.

Daarna had Espanyol eigenlijk helemaal niets in de melk te brokkelen. Barça had de bal, domineerde en kreeg kansen. Het was dus wachten op de 2-0, maar die viel niet. In de 77ste minuut kreeg Espanyol namelijk uit het niets een penalty. Er leek ook niets aan de hand, maar toch besloot Lahoz de bal op de stip te leggen. Diezelfde Lahoz baarde op het WK in Qatar al opzien met zijn optreden bij Nederland-Argentinië.

Espanyol benutte de penalty en daarna stond de wedstrijd helemaal op zijn kop. Eerst kreeg Jordi Alba rood vanwege praten, daarna werden er twee spelers van Espanyol weggestuurd na één actie. Tussendoor strooide Lahoz ook nog met gele kaarten. De arbiter trok één van de rode kaarten voor Espanyol wel nog terug, maar dat leek geen terechte beslissing.

Uiteindelijk koelde iedereen weer wat af, toen er nog een paar minuten op de klok stonden. Barça zocht toen nog naar de winnende treffer, maar die viel niet. De Spaanse grootmacht komt daardoor gelijk in punten met Real Madrid. Barça heeft wel een beter doelsaldo. Espanyol staat zestiende.