Martinez trekt geen boetekleed aan: Al mijn beslissingen waren de juiste

Martinez trekt geen boetekleed aan: "Al mijn beslissingen waren de juiste"

31-12-2022 21:30
33

Roberto Martínez heeft teruggeblikt op het WK van België, dat een teleurstellend toernooi speelde in Qatar. Desondanks vindt Martínez niet dat hij veel fouten gemaakt heeft.

Martinez leek al voor het WK te beseffen dat het een moeilijk toernooi ging worden. "Ik wist tegen Egypte al dat we niet klaar waren", zegt hij bij Het Laatste Nieuws. "Er viel niets op zijn plaats. We waren niet in balans. Psychologisch ook niet. Pas twee dagen voor de match tegen Kroatië waren we klaar."

Juiste keuzes
De Spanjaard kreeg de laatste maanden ook flink wat kritiek, vooral wegens zijn selectiepolitiek. Toch oordeelt Martinez dat hij nooit in de fout ging. "Als ik de voorbij jaren analyseer, dan kan ik goed slapen hoor. Alle beslissingen die ik maakte, waren de juiste", legt hij uit.

"Ik ben trots op mijn toewijding voor deze ploeg", gaat Martinez verder. "Ik had doorheen de jaren kansen genoeg om te vertrekken. Verschillende clubs schotelden mij mooie projecten voor. Maar ik wilde de cyclus beëindigen. Ik heb alles gegeven - ik gaf mijn leven voor deze job", besluit Martinez.