Xavi spreekt Lahoz aan na kaartendrama: Als ik onrecht zie, zeg ik dat

Xavi spreekt Lahoz aan na kaartendrama: "Als ik onrecht zie, zeg ik dat"

31-12-2022 18:58
38

Xavi geeft FC Barcelona de schuld van het puntenverlies tegen Espanyol en niet scheidsrechter Mateu Lahoz. Duidelijk is wel dat Lahoz de wedstrijd niet in de hand had, geeft Xavi ook toe.

In de slotfase strooide Lahoz met kaarten, zoals hij ook al deed bij Argentinië - Nederland op het WK in Qatar, zijn laatste wedstrijd. "We hebben een briljant eerste half uur gespeeld, maar we verliezen twee punten en dat is onze schuld. Zo denk ik erover", zegt Xavi. 

"We kunnen praten over de scheidsrechter, maar het probleem lag bij ons. Of ik iets tegen de scheidsrechter heb gezegd? Ja, dat de wedstrijd uit de hand is gelopen. Mateu is een scheidsrechter die het gevoel geeft dat hij de wedstrijd controleert, met je praat en communiceert, maar vandaag was dat niet zo en dat vertelde ik hem aan het einde van de wedstrijd. Hij heeft nietszeggende kaarten uitgedeeld. Een scheidsrechter moet een lage hartslag hebben en vandaag was dat niet zo."

"Ik praat graag en als ik onrecht zie, zeg ik dat. Ik heb geen controle over scheidsrechters. Ik heb het vaak gezegd: de scheidsrechter zou naar buiten moeten treden om te spreken spreken, uitleggen wat hij heeft gezien, wat de spelers hem hebben verteld... dat zou hen menselijk maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie