Weggestuurde Alba vol onbegrip na kaartenregen Lahoz: 'Ik snapte er niets van'

Weggestuurde Alba vol onbegrip na kaartenregen Lahoz: 'Ik snapte er niets van'

01-01-2023 09:15
40

Jordi Alba heeft na afloop van de wedstrijd tussen FC Barcelona en Espanyol vol onbegrip gereageerd op de rode kaart die hij kreeg van scheidsrechter Mateu Lahoz. De linksback werd in de slotfase, die behoorlijk ontspoorde, het veld uitgestuurd. 

In de kwartfinale op het WK bleek dat Lahoz al snel kaarten trek. Zaterdagavond was dat opnieuw het geval. Zo deelde hij liefst zestien gele kaarten en twee rode kaarten uit, waarvan een aan Alba (twee keer geel). 

'Ik snapte er niets van en dat ik heb ook verteld', zo blikt de verdediger terug in gesprek met Mundo Deportivo. Alba kreeg zijn tweede gele prent voor opmerkingen richting de arbitrage. 'Maar hij dacht dat dat mijn eerste gele kaart zou zijn, daarom gaf hij me nog eens geel. Voor mij is het niet eens een kaart. Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat ik soms te veel protesteer, ik reageer op het veld nu eenmaal heel impulsief. Maar nu was dat zeker niet zo.'

Mocht Barcelona niet in beroep gaan, dan mist het Alba sowieso het volgende competitieduel. Dat is op zondag 8 januari uit tegen Atlético Madrid.