'Daarom zijn de namen van De Vrij en Wijnaldum absoluut niet realistisch'

'Daarom zijn de namen van De Vrij en Wijnaldum absoluut niet realistisch'

01-01-2023 19:38 Laatste update: 19:41
92

Volgens Feyenoord-trainer Arne Slot is het niet realistisch om de terugkeer van oud-Feyenoorders Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum te verwachten. Slot stelt dat Feyenoord het financiële plaatje daarvoor niet goed genoeg is.

"Wij moeten het hebben van clubliefde, we kunnen nooit in de buurt komen van salarissen die spelers nu nog bij topclubs verdienen", begint Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daarom zijn de namen van Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum op dit moment voor beide partijen absoluut niet realistisch. Onmogelijk gewoon. Maar ergens in de toekomst moeten we spelers kunnen aantrekken die prijzen hebben gewonnen."

Slot kijkt daarbij naar concurrenten PSV en Ajax. "PSV haalde Luuk de Jong en Ajax haalde Daley Blind en Dusan Tadic. Investeringen zonder restwaarde. Dat punt moet Feyenoord, los van die drie namen natuurlijk, ook bereiken."

Feyenoord haalde in het verleden wél sterren als Joris Mathijsen, Khalid Boulahrouz, Dirk Kuyt en Robin van Persie terug. Andere tijden, stelt de oefenmeester. "Misschien was de financiële positie beter. Dirk en Robin hadden ook een enorme clubliefde, maar kwamen niet al op 29-jarige leeftijd terug naar de Kuip. Mathijsen en Boulahrouz zitten volgens mij wel in een ander segment."

Slot maakt verder kenbaar totaal niet bezig te zijn met de ranglijst, ook al staat hij eerste. "Dat voelt niet zo, maar het is wel zo. Ik ben er totaal niet mee bezig. Ik ben nooit druk met de ranglijst, zeker niet als er pas veertien wedstrijden zijn gespeeld. Als we in speelronde 32 zitten, zal ik me er vast drukker over maken. Maar er is nog zo’n lange periode te gaan", aldus Slot.